Studio040.nl
Live Live

Fans op nieuwjaarsreceptie PSV: 'We snoeren de grote mond uit Amsterdam'

Gepubliceerd: Dinsdag 15 januari 2019 13:51 - Bijgewerkt: Dinsdag 15 januari 2019 16:51

Fans op nieuwjaarsreceptie PSV: 'We snoeren de grote mond uit Amsterdam'

De stemming op de nieuwjaarsreceptie van PSV is maandagavond overwegend positief met ruimte voor een kritische noot.

In de vorm van een soort talkshow wordt het uitgenodigde publiek bijgepraat over de stand van zaken. Hoe is het trainingskamp in Qatar geweest? Hoe kijkt Mark van Bommel terug op de eerste seizoenshelft? En wat zijn de verwachtingen voor 2019? Het zijn vragen waarop de hoofdtrainer antwoord geeft.

'Trots op de ploeg'
Over het algemeen zijn spelers, trainers en fans tevreden over de prestaties van PSV. Zestien van de zeventien Eredivisie-wedstrijden leveren drie punten op in de eerste seizoenshelft en in de Champions League kan de Eindhovense ploeg zich meten aan grootmachten als Barcelona, Tottenham Hotspur en Inter Milaan. 'Ik denk dat we trots mogen zijn als ploeg en ik hoop dat we het niveau de tweede helft vast kunnen houden', vertelt Luuk de Jong.

KNVB Beker
'Alleen de KNVB-beker ben ik ontevreden over', stelt een fan. Hij zal niet de enige zijn die met een naar gevoel terugkijkt op de flater die PSV in eigen huis slaat tegen eerstedivisionist RKC Waalwijk. Het lijkt het enige smetje op een verder vlekkeloos 2018. 'We zijn kampioen en halen de Champions League, dat zijn belangrijke dingen voor een voetbalclub', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands daarover.

'Alles doen om kampioen te worden'
In 2019 speelt PSV enkel nog om het kampioenschap, als je puur kijkt naar de prijzen. Fans verwachten dan ook niets minder. 'We gaan de grote mond van Amsterdam snoeren', lacht er één. Een ander verwacht dat de schaal naar Eindhoven komt als de wedstrijd tegen Ajax in de ArenA gewonnen wordt. 'Ik heb geen glazen bol, maar we gaan er alles aan doen om kampioen te worden', blikt Jorrit Hendrix vooruit.

Deel deze pagina: