Studio040.nl
Live Live

Eindhovense sportscholen zien groei leden

Gepubliceerd: Woensdag 01 november 2017 14:41 - Bijgewerkt: Woensdag 15 november 2017 11:33

Eindhovense sportscholen zien groei leden

De sportscholen in Eindhoven zien het aantal leden stijgen. Er komen ook steeds meer sportscholen bij, omdat de vraag toeneemt.

Sportschool Active Club op de Kleine Berg ziet al jaren een stijging, in vijf jaar tijd dertien procent. Dat komt volgens de sportschool, omdat er steeds meer aandacht is voor gezond leven.

Fitnesscentra Health First, Muscle Fit en Sports Up zien ook een stijging, zowel van het aantal mannen als vrouwen. De sportscholen denken dat iedereen steeds meer bezig is met fit zijn. "Iedereen is steeds meer bezig met de fitness-hype," zegt een medewerkster van Sports Up.

Wat Active Club ziet is dat er drie verschillende soorten sportscholen zijn: de hele goedkope, de middenmoot en de duurdere kwaliteitscentra. "De middenmoot gaat het moeilijk krijgen," vertelt een medewerker. "Mensen willen of goedkoop sporten of zijn op zoek naar kwaliteit." Uit landelijke onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies blijkt ook dat de low-budget en kwaliteitssportscholen zich verder ontwikkelen.

Deel deze pagina: