Studio040.nl
Live Live

Eindhovense duikvereniging naar het NK Onderwatervoetbal

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 14:39 - Bijgewerkt: Donderdag 01 november 2018 15:56

Eindhovense duikvereniging naar het NK Onderwatervoetbal

Het NK Onderwatervoetbal, het zal niet bij iedereen op zijn netvlies staan maar duikverenigingen leven er naar toe. Ook de Eindhovense duikvereniging Duikteam Eindhoven is al hard aan het trainen.

Met perslucht, maar zonder vinnen, dalen de duikers af naar de bodem van het zwembad. In teams van vijf (drie spelers, twee wisselspelers), nemen ze het tegen elkaar op. Het veld loopt over de breedte van het zwembad, met aan weerszijden een goaltje. Doel: scoren met een met zout water gevulde bal.

Net als bij 'gewoon' voetbal mag er geen hands gemaakt worden. Maar bij het onderwatervoetbal gelden er nog wat extra regels. Zo mag de bal niet gekopt worden: door het gewicht van de bal zou dat gevaarlijk zijn. Ook staat expliciet gemeld dat de ademautomaat niet uit elkaars mond getrokken mag worden. Ook van de zwembril blijf je af.

Op 25 november meet de Eindhovense duikvereniging, dat met twee teams meedoet met het NK, de krachten met andere duikers. Of ze kans maken op de overwinning? Daar zijn de meningen over verdeeld: 'We gaan vooral voor de fun,' zeggen Jeroen en Henri, twee van de spelers. Maar Carmen heeft grotere plannen: 'Natuurlijk winnen we. We worden eerste en tweede, spelen tegen elkaar in de finale!'Deel deze pagina: