Studio040.nl
Live Live

Eindhoven dit weekend in teken van World Cup zwemmen

Gepubliceerd: Donderdag 10 augustus 2017 07:49

Vanaf morgen stikt het in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion van de internationale topzwemmers. Dan begint namelijk de FINA Swimming World Cup in Eindhoven.

Het wedstrijdbad is voor de gelegenheid ingekort tot 25 meter. Het is voor het eerst sinds 2013 dat Nederland weer een FINA World Cup mag organiseren.

Onder andere de Eindhovense zwemster Ranomi Kromowidjojo doet mee aan de wedstrijd. Vorige week dook zij als eerste vrouw onder de 23 seconden op de vijftig meter vrije slag op de korte baan. Met een tijd van 22.93 verbeterde ze in Berlijn het wereldrecord.

Verder komen de Nederlanders Femke Heemskerk, Jesse Puts en Ferry Weertman in actie. Die laatste is regerend Europees-, wereld- en Olympisch kampioen open water. Hij zwemt de langere afstanden.

Vrijdag en zaterdag beginnen de series om 10.00 uur, gevolgd door de finales in de avond. Er is voor de gelegenheid een extra tribune gebouwd en er zijn meer licht- en geluidsfaciliteiten aangelegd in het stadion.

Wie nog een kaartje wil kopen, moet snel zijn. De organisatie schrijft op haar site dat de tickets bijna zijn uitverkocht.

Deel deze pagina: