Studio040.nl
Live Live

Eerste training amputatievoetbalteam zit erop

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 14:08 - Bijgewerkt: Donderdag 17 januari 2019 14:23

Eerste training amputatievoetbalteam zit erop

Met twee krukken in de hand of met één keepershandschoen aan heeft het nieuwe PSV amputatieteam woensdagavond hun eerste training in Eindhoven afgewerkt.

Kort na de officiële opening, waarbij de spelers welkom geheten werden in de PSV familie, gingen de jongens vol trots naar het veld in hun nieuwe PSV-tenue. Van conditietraining tot techniektraining, er kwam direct van alles voorbij. Minimaal een keer per maand trainen ze voortaan op het veld van de PSV Foundation Academy in stadsdeel Tongelre. De andere trainingen vinden plaats in Utrecht.

Droom die uitkomt
Dat ze nu officieel voor PSV spelen vinden ze allemaal een grote eer.
'Dit is echt een droom die uitkomt', vertelt Francis Maria die verdediger is in het team. 'Ik ben zelf al jarenlang fan van PSV. Om nu zelf een PSV-tenue aan te hebben geeft mij echt een geweldig gevoel.' Ook de moeder van de 8-jarige Giano kijkt vol trots naar haar zoon. 'Ik zie hem echt stralen. Vandaag speelt hij voor het eerst mee als jongste speler van het team. Het is echt geweldig om hem zo te zien.' Het team wordt ondersteund door de PSV Foundation, de maatschappelijk tak van de profclub.

Bijdrage van 7.500 euro
Stichting Zwaluwen Jeugd Actie wil de jongens helpen om voor de komende twee jaar te kunnen blijven voetballen. Daarom hebben zij 7.500 euro geschonken aan het team. Hiermee kunnen ze twee jaar voetballen zonder bijkomende kosten.

Deel deze pagina: