Studio040.nl
Live Live

Draagbaar echoapparaat bij 'meest innovatieve marathon ter wereld'

Gepubliceerd: Zaterdag 13 oktober 2018 10:03

Draagbaar echoapparaat bij 'meest innovatieve marathon ter wereld'

Een draagbaar echoapparaat dat tijdens het hardlopen de verzuring van de bovenbeenspieren in beeld brengt. De Eindhovense startup Usono test ermee tijdens de marathon zondag.

Usono werkt samen met Philips en de TU/e om het apparaat te testen. Vier deelnemers lopen de marathon met de zogenoemde Lumify van Philips aan hun been. Elke kilometer wordt er een echo-filmpje van tien seconden gemaakt. Daarmee moet de verzuring van de spieren in beeld worden gebracht.

De samenwerking is onderdeel van het Innovation Lab van de marathon. Het draagt bij aan de ambitie om de 'meest innovatieve marathon ter wereld' te worden. Edgar de Veer, directeur van de Marathon legt uit: "De stad Eindhoven en de regio Brainport ademen innovatie. Met de Marathon Eindhoven willen we hierbij aansluiten door een proeftuin te creëren voor startups die nieuwe producten testen."

De volgende stap is om de resultaten van zondag te analyseren, daarmee hopen de onderzoekers een beter beeld te krijgen van de impact van intensief duursporten op het lichaam.

Deel deze pagina: