Studio040.nl
Live Live

De Jong opgelucht na winst: 'Deze moest van ver komen'

Gepubliceerd: Zaterdag 27 oktober 2018 22:56 - Bijgewerkt: Zaterdag 27 oktober 2018 22:56

De Jong opgelucht na winst: 'Deze moest van ver komen'

Met alle moeite heeft PSV de tiende zege op rij weten veilig te stellen. In en tegen Groningen werd het 2-1. "Het was niet goed", erkent aanvoerder Luuk de Jong aan FOX Sports.

In de 86ste minuut maakte rechtsback Denzel Dumfries de 2-1, nadat de Eindhovenaren al 1-0 hadden achter gestaan. Na een dribbel stond Dumfries oog in oog met doelman Sergio Padt van FC Groningen. Ik dacht: ik ben er toch, laat ik ‘m maar binnen schieten. Nee zonder dollen. Het enige wat ik dacht was: niet hard schieten. Dat lukte”, lachte Dumfries.

PSV stond er slecht op na de 1-0 in de 42ste minuut. "Het was zeker niet goed vandaag", zegt De Jong. "Tot de goal van FC Groningen zijn we onszelf niet. Gelukkig reageren we snel en maken we snel die 1-1. Anders komen zij ook weer met veel zelfvertrouwen de kleedkamer uit."

Pissig
"Ik was behoorlijk pissig dat het niet liep. En het was pas mijn eerste assist van het seizoen, dat zat me behoorlijk dwars."


Uiteindelijk is Dumfries de gevierde man. Door de winst tegen FC Groningen staat PSV nu na 10 wedstrijden op 30 punten en blijft koploper van de eredivisie. Groningen blijft de hekkensluiter.

Deel deze pagina: