Studio040.nl
Live Live

Crowdfunding platform voor AED's in de buurt

Gepubliceerd: Dinsdag 13 maart 2018 17:24 - Bijgewerkt: Dinsdag 13 maart 2018 17:24

Crowdfunding platform voor AED's in de buurt

Philips en de Hartstichting gaan samen een crowdfunding-platform voor AED's opzetten. Zo kunnen buurtbewoners samen sparen voor een Automatische Externe Defribilator in de wijk. Zo kunnen meer mensen een hartaanval overleven.

Jaarlijks sterven nog ruim 15.000 mensen buiten een ziekenhuis aan een hartstilstand. Volgens Philips kunnen er jaarlijks zo'n 2500 levens worden gered met een AED in de buurt. Nu sterven er nog teveel mensen in woonwijken onnodig aan een hartstilstand. 


Philips en de Hartstichting lanceren nu BuurtAED.nl om hier verandering in te brengen. Hier kan de buurt gemakkelijk geld inzamelen voor een AED en overzicht houden wie er doneert.

De Hartstichting streeft ernaar om van Nederland een 6-minutenzone te maken. Reanimatie of de inzet van een AED binnen 6 minuten vergroot de kans op overleven. PSV-videoanalist Wim Rip werd vorig jaar tijdens de wedstrijd FC Groningen-PSV getroffen door een hartaanval. PSV-aanvoerder Marco van Ginkel zal vanavond in Wageningen, de woonplaats van Rip, een AED installeren. Rip maakt het inmiddels weer goed en werkt aan zijn herstel.

Deel deze pagina: