Studio040.nl
Live Live

Contract eSporter Tony Kok al na twee dagen ontbonden

Gepubliceerd: Zondag 16 juli 2017 14:02

Het contract van eSporter Tony Kok en PSV kan na twee dagen alweer de prullenbak in. Het contract wordt per direct ontbonden. Dat meldt PSV op haar website.

Volgens de clubleiding hebben Kok en zijn management informatie achtergehouden over het verleden van de gamer.

Het gedrag dat Kok enkele jaren geleden online vertoonde, staat zover van de kernwaarden van PSV dat verdere samwenwerking niet mogelijk is.

'Vanzelfsprekend hebben we een antecedentenonderzoek gedaan', zegt Guus Pennings manager Marketing & Media van PSV. 'maar om een goed beeld van iemand te krijgen, ook wat betreft online gedrag, is het noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest.'

De gamer werd vrijdag gepresenteerd en zou PSV vertegenwoordigen met het spel FIFA 17 in de eDivisie. Nog dezelfde dag kwamen denigrerende tweets van Kok over PSV boven water. 'alle boeren zijn homo' en wat zijn die boeren stil', bij wedstrijden van PSV.

Bij de contractondertekening zei Kok nog 'dat het een droom was om voor zo'n grote club uit te komen.' Hij is onder meer drie keer Nederlands kampioen geworden met respectievelijk FIFA 12, FIFA 13 en FIFA 14.

PSV gaat nu op zoek naar een andere e-sporter.

Deel deze pagina: