Studio040.nl
Live Live

Cocu: 'De jeugd krijgt dit seizoen kansen"

Gepubliceerd: Vrijdag 11 augustus 2017 18:03

Of er nog versterkingen bijkomen? Ja, een linker vleugelverdediger, die zoekt PSV nog. Verder kan het zomaar zijn dat de Eindhovenaren met de huidige selectie het nieuwe seizoen ingaat. "Dan krijgt de jeugd een kans", aldus Phillip Cocu.

PSV kende een valse start door de vroege uitschakeling in Europa. Er werd tot twee keer toe met 1-0 verloren van een Kroatische subtopper met een miniscule begroting als je die van PSV ernaast legt. Er is werk aan de winkel en Cocu wil iets goedmaken voor de fans.

Nu de club niet meedoet in Europa spelen de spelers ook minder wedstrijden. Dus de groep blijft fitter. Een voordeel? "Nee, dat is geen voordeel. Met deze jonge selectie had ik graag meegedaan in Europa. Dat is goed voor de ervaring."

Er kunnen nog wat mutaties volgen in de ploeg van Cocu. Een nieuwe linksback dus, maar misschien ook nog vervanging voor de naar Engeland vertrokken Davy Pröpper. Er zou ook concrete interesse vanuit het buitenland zijn voor spits Luuk de Jong. De trainer is duidelijk: "Als er versterking komt, dan moeten we daar als club duidelijke aanvulling op de selectie in zien."

Zaterdagavond speelt PSV tegen AZ om 18:30 uur. Die wedstrijd is live te volgen via Studio040 Radio. Er zit een bijzondere supporter op de tribune. Omdat Diego Maradona op trainingskamp is in de buurt, strijkt hij met z'n team even neer in het Philips Stadion.

Deel deze pagina: