Studio040.nl
Live Live

CDA grote winnaar in Geldrop_Mierlo, DGG levert zetel in

Gepubliceerd: Donderdag 22 maart 2018 02:14 - Bijgewerkt: Donderdag 22 maart 2018 14:55

CDA grote winnaar in Geldrop_Mierlo, DGG levert zetel in

Het CDA is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Geldrop-Mierlo.

De christen-democraten gaan van vier naar vijf zetels. DGG, in de vorige coalitieperiode de grootste partij, levert een zetel in en gaat van zes naar vijf.  Het bleef lang spannend wie van de twee de grootste zou worden. Door softwareproblemen kwamen de uitslagen van de stembussen pas laat door.  Pas bij de laatste exitpolls bleek de voorsprong van het CDA.


GroenLinks gaat van twee naar drie zetels en ook de VVD krijgt er een zetel bij en gaat van drie naar vier. Verder wist de nieuwe partij Samen van Miranda Verdouw uit het niets twee zetels te verwerven.

Behalve DGG is er ook verlies voor D66. Van drie naar twee zetels. De PvdA en DPM behouden allebei hun zetels. Een voor de sociaal-democraten en drie voor DPM.

Het opkomstpercentage in Geldrop-Mierlo is in vergelijking tot 2014 gestegen. Toen ging 50,07 procent, 15433 inwoners naar de stembus. Deze keer was het 51,08 procent, 16021 inwoners. De stijging stemde burgemeester Berry Link tevreden. 'Het is maar een stijging van een procent, maar het is wel een stijging. We hebben nog veel werk te doen', concludeerde hij.

Deel deze pagina: