Studio040.nl
Live Live

'We hadden een plan en dat hebben gewoon uitgevoerd'

Gepubliceerd: Zondag 15 april 2018 23:23 - Bijgewerkt: Zondag 15 april 2018 23:57

'We hadden een plan en dat hebben gewoon uitgevoerd'

PSV had overduidelijk een missie zondag: Kampioen worden, en dat is gelukt.

Luuk de Jong vindt het heel bijzonder: 'Tegen Ajax spelen is altijd speciaal, maar om dan ook nog kampioen te worden is echt fantastisch.' De aanvaller maakte de 2-0 in de eerste helft met een rake kopbal. Later moet hij met een blessure aan zijn duim van het veld.

'Uiteindelijk doe je het hier voor en wil je kampioen worden.' De Jong vindt dat PSV ook volgend jaar gewoon weer voor de titel moet gaan, maar geniet eerst van deze titel. Jeroen Zoet sluit zich daarbij aan. 'We kregen elke keer kritiek dat we niet mooi speelden, maar uiteindelijk telt het om winnen en dat hebben we gedaan en daarom staan we met de schaal.'

Ajax kwam er bij vlagen totaal niet aan te pas tegen PSV. De Amsterdammers zagen tegen het eind van de wedstrijd ook nog eens twee spelers van het veld gestuurd worden. Volgens Jeroen Zoet is dat te wijten aan het goede plan van PSV en vooral de uitvoering. 'In het begin was het er vol op klappen en delen we twee keer een gevoelige tik uit en na de 3-0 was het klaar', aldus Jorrit Hendrix

Strijd en passie waren volgens Joshua Brenet de sleutels tot het succes van PSV. De verdediger trekt een lange neus naar de critici die klaagden over het spel van de Eindhovenaren. Brennet kijkt nu vooral uit naar het feest dat de spelersgroep samen gaat vieren.

Jeroen Zoet zegt tegen Studio040 al iets ingestudeerd te hebben voor de huldiging van maandag en ook Jorrit Hendrix kijkt erg uit naar de rondrit met de platte kar maandagmiddag.

Deel deze pagina: