Studio040.nl
Live Live

"Eindhoven speak English good"

Gepubliceerd: Zondag 07 oktober 2018 19:32 - Bijgewerkt: Maandag 08 oktober 2018 18:15

Vlaggen met Engelstalige teksten over de Marathon Eindhoven hebben geleid tot verbaasde reacties.

De vlaggen zijn bedoeld om reclame te maken voor de marathon, en om aan te geven dat er ook veel deelnemers uit de internationale gemeenschap in Eindhoven meedoen. Veel Twitteraars storen zich echter aan de slechte Engelse grammatica.

Sander Philipse deelde foto's van de vlaggen. "Run like it are your first steps in the world" staat op een van de vlaggen. Een andere tekst luidt "Finishing feels so much when you have to gave it your all".

Foto's van de vlaggen roepen veel reacties op. "Ik had er waarschijnlijk toch een grammatica correctie overheen gedaan", schrijft Martijn Olislaegers. Bettie schrijft: "Iemand van de afdeling communicatie had zeker geen tijd en heeft de stagiaire ingeschakeld: 'Hee Maaike, jouw Engels is best goed he? Vertaal jij dit ff?'”


Peter Kentie van Eindhoven365 zegt naar aanleiding van een van de Tweets dat alle teksten geschreven zijn door deelnemers van de marathon. Bij evenementen worden regelmatig vlaggen opgehangen in de stad. Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de samenstelling daarvan. Marathon Eindhoven heeft nog niet gereageerd op de opmerkingen over de vlaggen. 

Deel deze pagina: