Philips snapt Eindhovens belang van 'Rijksmonument' Evoluon

| |

Bij de oriëntatie op een nieuwe bestemming voor het Evoluon houdt Philips rekening met de historische waarde van het gebouw voor Eindhoven. Dat vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

Philips snapt Eindhovens belang van 'Rijksmonument' Evoluon

Philips is eigenaar van het Evoluon. Op dit moment huurt het bedrijf Regus het pand. Philips is bezig om te kijken naar nieuwe bestemmingen voor het markante gebouw dichtbij het centrum van Eindhoven. Daarvoor heeft de multinational een makelaar in de hand genomen.

Of het Evoluon uiteindelijk een nieuwe eigenaar krijgt, is nog de vraag. Dat is een optie. "Het kan ook zomaar dat we eigenaar blijven en samen gaan werken met een ontwikkelaar", zegt de woordvoerder. Zeker is dat er een nieuw plan gemaakt wordt voor het Evoluon.

Sinds Philips bekend heeft gemaakt dat het Evoluon een nieuwe bestemming krijgt, staat de telefoon bij het bedrijf roodgloeiend. "Meerdere ontwikkelaars hebben ons benaderd met plannen voor het Evoluon. Daar zijn we hartstikke blij mee, want we willen het niet aan de eerste de beste van de hand doen."

Philips vindt dat het Evoluon de status van rijksmonument verdient. De aanvraag daarvoor is al in 2013 gedaan, maar er is nog geen klap op gegeven door de verantwoordelijk minister. "We weten dat het Evoluon voor Eindhovenaren van iconische waarde is. Ik was ook verbaasd dat het nog geen rijksmonument was. We zullen zorgvuldig met het Evoluon omgaan", belooft de woordvoerder.

Foto: Jason Peeters

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store