Binnenstad wordt groener, technisch en internationaal

| |

Met de lancering van het project 'Boeiende Binnenstad' geeft de gemeente Eindhoven het startschot voor een grootscheepse herindeling van het centrum van de stad. Meer groen, internationaal en met veel ruimte voor design en techniek.

Binnenstad wordt groener, technisch en internationaal

Vanaf 2019 wordt er gestart met de herinrichting van de nieuwe binnenstad, te beginnen bij de rode steentjes op het Stratumseind. De gemeente wil het 'grijze straatbeeld' gedag zeggen door meer groen te planten. Het moet een centrum worden waarin bewoners voelen dat ze in Brainport Eindhoven zijn door aanwezigheid van technologie en design.

Wethouder Yasin Torunoglu begon een CityChallenge om bewoners en ondernemers te laten meedenken over het nieuwe uiterlijk en innerlijk van de binnenstad. Iedereen die zich geroepen voelt kan z'n ideeën insturen tot en met zondag 19 november. Degenen met de beste plannen winnen respectievelijk 2500, 1500 en 500 euro. Speciaal voor jongeren onder de achttien zijn er twee extra geldprijzen van 250 euro.

Belangrijke thema's bij de challenge over de binnenstad zijn: eigen identiteit, slimme bewegwijzering, een stadshart voor iedereen en een groene binnenstad. "Een omgeving waar je kunt wonen, winkelen, werken, ontspannen en elkaar ontmoeten", aldus de wethouder.

Foto: gemeente Eindhoven

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store