9-jarige Charlie onthult vriendschapsbank Buddy Bench

| |

De Buddy Bench, een vriendschapsbank voor eenzame kinderen, is onthuld. De 9-jarige Charlie de Kort uit Eindhoven bedacht de ontmoetingsplek voor kinderen.

9-jarige Charlie onthult vriendschapsbank Buddy Bench

Het idee ontstond nadat Charlie zelf ervoer hoe het is om eenzaam te zijn. Haar moeder liet haar daarop een filmpje zien op Facebook van een Buddy Bench in het buitenland. Meteen pakte Charlie pen en papier om zelf zo'n bankje te ontwerpen.

Haar moeder, Saskia Voermans, beloofde haar dat het bankje er echt zou komen. 'Ik heb Charlie wel uitgelegd dat het lang kan duren voordat zoiets echt geregeld is. Nu, twee jaar later, staat het bankje er dan echt.'

Saskia ging in gesprek met ontwerper Marnix Oosterwelder, vroeg klasgenoten van Charlie van basisschool Boschakker en omwonenden om hulp en ging met verschillende organisaties om de tafel.

Het heeft even geduurd, maar Charlie is blij dat het project voltooid is. 'Ik vind het heel erg bijzonder, eigenlijk heb ik er geen woorden voor. Ik ben heel erg blij en ik weet wel zeker dat kinderen nieuwe vrienden maken door dit bankje.'

Het bankje staat op het speelveld aan de Generaal Cronjelaan in Eindhoven.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store