Instorten parkeergarage Eindhoven reden voor groot onderzoek

| |

De ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport is aanleiding voor onderzoek naar kantoren, winkelcentra en parkeergarages die sinds 1999 zijn gebouwd. Minister Ronald Plasterk heeft daar opdracht toe gegeven.

Instorten parkeergarage Eindhoven reden voor groot onderzoek

Het instorten van de Eindhovense parkeergarage zorgde al voor controle van recente constructies. Nu moeten oudere gebouwen volgens Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken, ook onder de loep.

Dat komt omdat zogenaamde prefabvloeren, betonnen platen uit de fabriek, een probleem zijn. Op die vloer wordt een tweede, veel dikkere betonlaag gestort. In Eindhoven is gebleken dat die twee lagen niet goed gehecht waren.

De gladde bovenkant van de betonplaten uit de fabriek is daarvan de oorzaak. In combinatie met de hoge temperatuur ontstonden daardoor scheuren in de onderlaag. Uiteindelijk stortte de constructie daardoor in.

Plasterk roept bouwbedrijven, constructeurs en leveranciers van prefabvloeren op om gemeente te adviseren en informeren over de gebouwen waar zij aan gewerkt hebben.

Hoeveel gebouwen onderzocht moeten worden, is nog niet bekend.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store