Regio Eindhoven tevreden: Brainport beter op de kaart in Den Haag

| |

Er is tevredenheid bij gemeenten en bedrijven in de regio Eindhoven over het regeerakkoord. Het belang van de hightech Brainport-regio wordt nadrukkelijk genoemd, en er wordt volop geïnvesteerd in zaken die positief uitpakken voor de regio, vinden ze.

Regio Eindhoven tevreden: Brainport beter op de kaart in Den Haag

Volgens de Eindhovense burgemeester John Jorritsma onderstrepen veel plannen in het regeerakkoord het belang van de Brainport, en het verdienvermogen van de regio voor de BV Nederland. Hij benadrukt dat veel van de plannen van het nieuwe kabinet overeenkomen met de wensen van het regionale bedrijfsleven en kennisinstellingen. Denk daarbij aan honderden miljoenen extra voor onderzoek en universitair onderwijs, en extra aandacht voor techniekopleidingen op mbo en vmbo. Ook noemt Jorritsma de aandacht voor extra cultuurvoorzieningen in stedelijke regio's. Volgens de burgemeester is dat extra aanbod hard nodig in Eindhoven om het vestigingsklimaat op peil te houden.

Werkgeversvereniging BZW is ook positief. Regiomanager Jan van Mourik noemt vooral de extra investeringen in infrastructuur en fundamenteel onderzoek. 'Dat is nodig voor deze regio. Fundamenteel onderzoek is noodzakelijk voor nieuwe innovaties en economische groei. Ook de infrastructuur van deze technologische topregio moet beter, met een upgrade voor onder meer de A2 en A58'.

Joep Brouwers van Brainport Development is ook content. 'Dit had ik kort geleden niet durven dromen. We hebben in het voorjaar een actieagenda met onze wensen bij de Tweede Kamer neergelegd. Aan veel van onze wensen is in dit akkoord op één of andere manier gehoor gegeven'. Hij noemt onder meer de aandacht in het regeerakkoord voor het belang van Mainport Eindhoven, en de nieuwe technologieën die hier worden ontwikkeld, zoals fotonica en nanotechnologie. Ook is hij te spreken over de miljoeneninvesteringen in het onderwijs, op mbo, hbo en universiteit. 'Dat is nodig, want we hebben gouden handjes en knappe koppen nodig in deze regio, zeker nu we groeien en er veel vacatures in te vullen zijn'.

Dinsdagochtend werd de tiende Brainport-monitor gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de economische regio Eindhoven al tien jaar lang harder groeit dan gemiddeld in Nederland.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store