Stella Vie koploper na helft van de race in Australië

| |

Zonne-auto Stella Vie is halverwege de World Solar Challenge en koploper in de Cruiser-klasse. De wagen van de Eindhovense TU-studenten heeft in de afgelopen drie dagen 1500 kilometer afgelegd.

Stella Vie koploper na helft van de race in Australië

Daarbij heeft de auto van het studententeam zeer weinig energie verbruikt. Gisteren reed de wagen zelfs met 70 km/uur een deel van de route op enkel zonne-energie. Zonder energie uit de batterij te gebruiken dus. Dit heeft het team van de TU/e veel punten opgeleverd in het klassement.

De grootste concurrenten van Stella Vie zijn het Duitse team Bochum en het Australische team SunSwift. Die laatste lijkt te kampen met technische problemen. Bochum rijdt vaak harder dan Stella Vie, maar rijdt met minder personen in de auto. Daardoor liggen de twee teams dicht bij elkaar in het klassement.

Vannacht bereikte het Eindhovense team de plaats Alice Springs. Dat was om 15:10 uur lokale tijd. Hiermee is de eerste helft van de race voorbij. Nu is er nog 1500 kilometer te gaan.

De komende 24 uur van de race worden extra spannend, omdat er wat slechter weer aan lijkt te komen. Dat betekent dat de zonne-energie deels weg zal vallen. Dan moet ook Stella Vie het dus op enkel de batterij doen.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store