Festus Talam winnaar 34e marathon van Eindhoven

| |

Festus Talam is de winnaar geworden van de 34e marathon van Eindhoven. Met een persoonlijk record van 2:06:12 bleef hij net boven het parcoursrecord. De Keniaan won voor het tweede jaar op rij na een eindsprint met landgenoot Felix Kiptoo Kirwa.

Festus Talam winnaar 34e marathon van Eindhoven

Halverwege noteerde de kopgroep een tijd van 1:03:03. Daarmee zaten de toplopers op een schema van 2:06:30 waarop de organisatie hoopte. Het parcoursrecord leek er niet in te zitten, maar het laatste stuk werd er nog flink versneld omdat de lopers wind mee hadden.

Racedirector Marc Corstjens is tevreden met de gelopen tijden. De twee eersten doen met hun tijden mee met de mondiale top. De tempomakers hebben volgens hem perfect werk geleverd. Volgens hem onderschrijft het eens te meer dat Eindhoven één van de snelste marathons van de wereld is.

Wat de organisatie niet in de hand had, was het weer, maar volgens Corstjens heeft de Marathon Eindhoven geluk gehad. Zowel de 10 kilometer als de 5KMALL vielen gisteren letterlijk in het water. Gedurende de wedstrijd kregen de toplopers twee kleine buitjes te verwerken, maar verder was het weer goed volgens hem.


Foto: Marathon Eindhoven - Erik van Leeuwen

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store