Na jaren van groei nu daling deelnemers marathon

| |

De marathon van Eindhoven 2017 komt waarschijnlijk uit op minder deelnemers dan vorig jaar. De organisatie verwacht uit te komen op ruim 23.000 deelnemers tegen bijna 25.000 lopers tijdens de vorige editie.

Na jaren van groei nu daling deelnemers marathon

Hardlopers kunnen zich gedurende de laatste dagen nog opgeven voor één van de onderdelen van de marathon. Maar marathondirecteur Edgar de Veer verwacht niet dat het recordjaar 2016 voorbij gestreefd wordt.

Nieuw deze editie zijn de onderdelen op zaterdag. Dan staat de tien kilometer op het programma. Ook de '5KM4ALL' wordt dan gelopen. Een parcours van vijf kilometer dat niet hardlopend voltooid hoeft te worden. Deelnemers mogen bijvoorbeeld met de step, de fiets, wandelend of in een rolstoel meedoen. "Een ludiek evenement. De gedachte erachter is dat de marathon voor iedereen moet zijn", aldus De Veer.

Dit weekend (7 en 8 oktober) staat Eindhoven dus even in het teken van de marathon. Een nieuw element is de aftellende kilometermarkering. Die beginnen dus op 42 en tellen af naar 0. "Dat moet een mentaal steuntje in de rug zijn voor alle lopers", vertelt de marathondirecteur.

Omdat tienduizenden toeschouwers in Eindhoven een kijkje komen nemen bij de marathon, is de stad even minder goed bereikbaar dan normaal. Veel wegen rond het centrum zijn afgesloten en ook veel busroutes lopen anders.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store