Geert Tiersma wil zijn paradijs op de Metsulaan behouden

| |

Al 20 jaar hebben Geert Tiersma en Marleen Weissman er hun culturele vrijplaats, aan de Gabriel Metsulaan in Eindhoven. Een plek voor samenkomst van mensen, kunst en cultuur. Maar wethouder Schreurs wil dat de vrijplaats op deze plek verdwijnt.

Geert Tiersma wil zijn paradijs op de Metsulaan behouden

Het stadsbestuur ziet er graag het bekende ontwerpersduo Kikki en Joost landen, als de milieustraat daar vertrekt.

Geert en Marleen zien het het met lede ogen aan. Geert houdt zich bezig met muziek en Marleen met dans. Er worden verschillende workshops gegeven en iedere vrijdag kan iedereen aanschuiven voor pizza en live-optredens.

'Helaas is er geen plek voor ze in het bestemmingsplan', zegt wethouder Schreurs, 'maar we willen ze wel een alternatief bieden.' Geert meldt echter dat de alternatieven die de gemeente heeft aangeboden niet goed zijn.

"Het liefst blijf ik hier nog heel lang, er zit zoveel bloed zweet en tranen in deze plek", vertelt een geëmotioneerde Geert, Eindhovenaar in hart en nieren, "dit is zo'n mooie plek waar zoveel mooie mensen samenkomen om zich te laten inspireren."

Geert en Marleen staan niet alleen. Op het Stadhuisplein in Eindhoven kwamen gisteravond 150 man bijeen om te demonstreren voor het behoud van de culturele vrijplaats van Geert Tiersma en Marleen Weissman.

Later dit jaar zal de gemeenteraad naar verwachting hun lot bepalen.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store