Rebuild SXM wil Sint-Maarten langdurige hulp bieden

|

In Eindhoven is een hulpactie gestart om geld en goederen in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten. De actie Rebuild SXM wil niet alleen noodhulp bieden, maar ook voor de langere termijn steun geven aan het eiland.

Rebuild SXM wil Sint-Maarten langdurige hulp bieden

De actie is opgezet door Sint-Maartenaren John Sandiford en Cyriel Pfennings. De twee zijn opgegroeid in Sint-Maarten, maar wonen en werken nu in Nederland. Ze hebben nog veel familie in Sint-Maarten.

Het kantoor van Sandiford in het Klokgebouw is het centrum van de actie geworden. Ze zamelen geld in en coördineren ze verschillende hulpinitiatieven die de afgelopen dagen op gang zijn gekomen.

Ze maken daarbij gebruik van het netwerk Unified Sint Maarten Connection, een organisatie met bijna 1.200 leden die inwoners uit Sint-Maarten en Saba wegwijs maakt in Nederland.

Het doel van Rebuild SXM is om meer te bieden dan alleen noodhulp. Ze willen de slachtoffers ook na de eerste hulp bij blijven staan. Veel van de vrijwilligers bij Rebuild SXM zijn Sint-Maartenaren die zelf ook de orkaan Luis in 1995 meemaakten op het eiland. Zij begrijpen hoe belangrijk niet alleen noodhulp is, maar ook hulp op de lange termijn.

Vandaag lanceert Rebuild SXM een GoFundMe pagina, waar mensen makkelijk kunnen doneren. Die is te vinden via hun website www.rebuildsxm.com.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store