Restauratie voor Engelse landschapstuin Kasteel Geldrop

| |

Het bestuur van Stichting Kasteel Geldrop wil de Engelse landschapstuin restaureren. Dat is noodzakelijk, want als er binnen 25 jaar niets gebeurt zal de tuin vergaan.

Restauratie voor Engelse landschapstuin Kasteel Geldrop

De tuin is in 1866 aangelegd in de toen populaire Engelse landschapsstijl. Die is te herkennen aan slingerende paden, doorkijkjes en kleurrijke schakeringen van bomen en exotische exemplaren.

De bomen die daar al sinds het begin staan, zijn aan het einde van hun levensfase. Het bestuur van Stichting Kasteel Geldrop heeft een restauratieplan laten maken en wil dit in stappen gaan uitvoeren.

Het belangrijkste doel is het verjongen van de bomen en het herstellen van de stijlkenmerken van de Engelse tuin. Oude bomen en zaailingen worden gekapt. Voor de vervanging is een bomendonatieplan gekomen, belangstellenden of instanties kunnen een boom doneren. Ook staat hoog op de agenda het verbeteren van de paden.

De restauratie kost een half miljoen euro. De Stichting Kasteel Geldrop heeft hier jaren voor gespaard met geld uit subsidies vanuit de gemeente Geldrop-Mierlo en het Rijk. De rest van het landgoed wordt ook onder handen genomen. Binnen vijf jaar zou het hele landgoed gerestaureerd moeten zijn.

Donderdagavond 21 september is er een informatieavond. Het is vrij toegankelijk en begint om 20:00 uur. Aanmelden kan via www.kasteelgeldrop.nl of telefonisch.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store