Regio wil European ITS Congress 2019 organiseren

| |

Eindhoven en Helmond willen gezamenlijk het European ITS Congress in 2019 organiseren. Op het jaarlijkse congres worden door 2.500 mensen laatste ontwikkelingen op het gebied van 'intelligente transportsystemen' besproken.

Regio wil European ITS Congress 2019 organiseren

Vandaag is er door de regio een zogenaamde 'pitch' in Brussel gegeven. ERTICO beslist in oktober welke Europese stad het congres krijgt toebedeeld. Bij ERTICO zijn honderd bedrijven en instellingen aangesloten die actief zijn in de 'intelligente transportsystemen' (ITS)

Het European ITS Congress moet plaats vinden van 4 tot en met 9 juni 2019. Voor het zogenaamde bid zijn vier mogelijke locaties gekozen: Het Klokgebouw, Evoluon, DAF Museum en Kasteel Helmond. De demonstraties tijdens ITS vinden plaats rond de Automotive Campus.

In april werd al duidelijk dat Eindhoven en Helmond gezamenlijk de Nederlandse kandidaat zijn. Ook Rotterdam en Amsterdam wilden zich kandidaat stellen voor het congres. De regio is gestart met de laatste promotie om ITS binnen te halen.

Ook Brainport Development, de Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunen de de kandidatuur van Eindhoven en Helmond.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store