Burgemeester Jorritsma mee scholierentrip naar Bayeux

|

Burgemeester Jorritsma en zijn echtgenote reizen donderdag met ongeveer 100 Eindhovense scholieren mee naar het Franse Bayeux.

Burgemeester Jorritsma mee scholierentrip naar Bayeux

De leerlingen van het Sint-Joriscollege, Plein College Nuenen, De Taalbrug, het Eckartcollege en het Augustinianum gaan daar samen met een delegatie wielrenners het bevrijdingsvuur ophalen.

Dat wordt 18 september ontstoken bij het bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein waar Eindhoven de bevrijding herdenkt.

De scholieren brengen in Normandië een bezoek aan de invasiestranden Omaha Beach en Utah en aan de Amerikaanse, Engelse en Duitse begraafplaatsen. Verder kunnen ze de overblijfselen bezichtigen van de kunstmatige haven in Arromanches die werd aangelegd voor de landing van de geallieerden.

Op donderdag vertrekt ook een groep wielrenners van TMLDommelstreek naar Bayeux. Ze strijden in de jaarlijkse wielerronde om de eer en de winst. In hun gezelschap de 17-jarige Jeroen Haselaar van het Eckart College.

Op 17 september vertrekken de wielrenners naar Eindhoven met het bevrijdingsvuur. Dat wordt de hele tocht van 650 kilometer brandend gehouden. Pas op vijf oktober wordt het vuur weer gedoofd.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store