Eerste Spaceboxen geplaatst in voormalig kantoor

| |

De eerste Spaceboxen zijn vandaag geplaatst op de Willemstraat in het centrum van Eindhoven. In het voormalige kantoorpand van Woonbedrijf komen in totaal 101 zogenaamde Flexwoningen.

Eerste Spaceboxen geplaatst in voormalig kantoor

De Spaceboxen stonden eerst op het terrein van de TU Eindhoven. Ze worden nu hergebruikt op de Willemstraat. 27 stuks worden in het pand geschoven, de overige 52 Spaceboxen worden aan de achterkant van het complex geplaatst

Woonbedrijf wil met de Flexwoningen voorzien in de groeiende vraag naar kleine en betaalbare huurwoningen bereikbaar houden voor mensen die een korte inschrijftijd hebben bij de corporatie. Een contract voor een Flexwoning voor mensen tot 28 jaar duurt maximaal vijf jaar. Huurders die ouder zijn, kunnen er maximaal twee jaar blijven wonen.

De woningen zijn bedoeld voor spoedzoekers, mensen die plotseling een woning in Eindhoven nodig hebben. Ook richt Woonbedrijf zich op mensen die gaan scheiden of jongeren die niet meer thuis willen wonen. Daarnaast komen ook vluchtelingen met een permanente verblijfsvergunning in aanmerking.

Woonbedrijf heeft contact gezocht met het Centrum voor Kunst Eindhoven (CKE) om een deel van de begane grond te gebruiken als atelier. De bedoeling is dat kunstenaars daar actief verbinding leggen met de bewoners van de Flexwoningen en de buurt.

De verbouwing van het kantoorpand is in juni gestart en in maart 2018 moet het af zijn.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store