Weer acties Marechaussee op Eindhoven Airport

| |

De Koninklijke Marechausse voert vandaag en morgen weer actie op Eindhoven Airport. Vorige week vrijdag deelde het defensiepersoneel flyers uit tijdens de paspoortcontrole. De Marechausse wil de acties gaan opvoeren als er geen betere cao komt.

Weer acties Marechaussee op Eindhoven Airport

Sven Schuitema, voorzitter van de Marechausseevereniging, zegt tegen Studio040 dat de acties elke week een dag langer worden. Tenminste, zolang het ministerie van Defensie niet om tafel gaat met de vakbonden die de diverse defensie onderdelen vertegenwoordigen.

De marechaussee is een stuk beperkter in het voeren van actie dan andere beroepsgroepen. Defensiepersoneel mag bijvoorbeeld niet staken en ook niet zomaar flyeren. Al eerder besloot de marechaussee geen boetes uit te schrijven. Acties die vooralsnog weinig effect lijken te hebben.

Schuitema zegt echter dat de acties harder gaan worden zodat Den Haag er wel iets van gaat merken. Wat die acties precies gaan inhouden mag hij nog niet zeggen, maar andere defensie onderdelen hebben al wat creatieve ideeën volgens de voorzitter.

Met de stiptheidsacties op Eindhoven Airport en Rotterdam-The Hague Airport wil defensie het publiek informeren over de vastgelopen cao en noodzaak van meer personeel. Het is niet de Marechaussee hun doel om 'reizigers te pesten', aldus Schuitema.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store