Terrorisme verdachte Lieke S. komt op vrije voeten

|

De van terrorisme verdachte Lieke S. wordt vrijgelaten totdat haar zaak inhoudelijk voor de rechter komt. De Eindhovense S. moet wel een enkelband dragen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag besloten.

Terrorisme verdachte Lieke S. komt op vrije voeten

Volgens het OM krijgt S. waarschijnlijk morgen de enkelband aangemeten waarna ze op vrije voeten komt. Ze verblijft daarna tot 19 oktober op geheime adressen. Het OM zegt dat hiervoor gekozen is voor de eigen veiligheid van de verdachte en het bewaren van de openbare orde. Tevens wordt de vrouw begeleid door een islamitisch theoloog.

Onlangs werd Lieke S. tegen haar wil onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Het OM zegt dat er geen diagnose is gesteld daar. De advocaat van de vrouw vroeg daarom in juni al om tijdelijke vrijlating. De rechter ging daar niet in mee en wilde eerst een rapport van de reclassering. De reclassering wil geen advies geven, maar ziet als het OM geen bezwaar tegen de tijdelijke vrijlating van S.

De 33-jarige Lieke S. verliet vorig jaar in de zomer haar woning in Eindhoven met de boodschap: 'God roept me op om te strijden'. In december werd ze opgepakt aan de Bulgaars-Turkse grens en vervolgens uitgeleverd aan Nederland.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store