Eindhovens Kanaal wordt gemaaid voor Swim to Fight Cancer

| |

Je hoort het toevallige passanten bijna denken: 'Wat doet die gekke kraanboot daar in het water?' Dat is de maaimachine van Harrie Verberne.

Eindhovens Kanaal wordt gemaaid voor Swim to Fight Cancer

Voor zaterdag 26 augustus moet het Eindhovens kanaal in gereedheid worden gebracht voor het evenement Swim to Fight Cancer. Deelnemers zwemmen op die dag twee kilometer door het kanaal om geld in te zamelen voor de stichting Fight Cancer en KWF Kankerbestrijding.

Het maaien van het kanaal is een hele klus. De waterplanten zijn flink gegroeid en bovendien moet er selectief gewerkt worden. Niet alle planten mogen namelijk weggehaald worden. "Het is mooi werk. 't Is m'n hobby. En ik verdien er ook nog 's de kost mee", vertelt Harrie die werkt voor Gebrs. Van Vijfeiken uit Someren.

Met een zogeheten amfibiboot wordt het kanaal gekortwiekt. De boot heeft een rupsband en schroeven en kan dus zowel op de weg als in het water opereren. De maaier dient overigens niet alleen maar om planten mee te knippen. "Ik heb net al een stapel fietsen aan de kant geduwd", lacht Harrie.

Foto: Alain Heeren

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store