Onderzoek mishandeling Dunantpark nog niet afgerond

| |

Het onderzoek naar de mishandeling in het Henri Dunantpark loopt nog. Dat zegt een woordvoerster van politie in antwoord op vragen van Studio040.

Onderzoek mishandeling Dunantpark nog niet afgerond

Begin juni werd een jongen daar mishandeld met een fietspomp. Bovendien werden er fietsen op hem gegooid. Het zou om een grote groep Syriërs gaan, maar dat kan de politie niet bevestigen. 'We onderzoeken wie welke rol daarbij heeft gespeeld. Daarbij gaat zorgvuldigheid voor snelheid.'

De LPF had vandaag raadsvragen aan het college van B&W gesteld over de mishandeling. Het incident dateert van tien weken geleden en de namen van de daders zouden bekend zijn, maar omdat de politie nog geeen aanhouding heeft verricht, vermoedde de partij dat het voorval in de doofpot werd gestopt.

Volgens de partij gebeuren er regelmatig incidenten. Dat wordt door de politie ook wel erkend. 'Het Henri Dunantpark is een groot en druk bezocht park door oud en jong en daar gebeuren helaas ook wel eens incidenten. Incidenten waar wij als politie uiteraard aandacht voor hebben en onderzoek naar doen als dit nodig is', zegt de woordvoerster. 'De twee wijkagenten die in het gebied werken zijn onze ogen en oren en hebben een belangrijke signaalfunctie. Het park staat bij ons echter niet bekend als een specifieke probleemlocatie waar structureel overlast veroorzaakt wordt'.

Toch wordt dat door buurtbewoners anders beleefd. Volgens hen is het overdag goed toeven in het park, maar 's avonds heerst er 'een nare sfeer'.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store