'Mishandeling door Syriërs': LPF vreest doofpot

| |

De LPF Eindhoven wil de onderste steen boven hebben in een mishandelingszaak die zou zijn gepleegd oor een groep Syriërs in het Henri Dunantpark in Woensel.

'Mishandeling door Syriërs': LPF vreest doofpot

De mishandeling dateert van 1 juni. Dat er nu pas ruchtbaarheid aan wordt gegeven heeft te maken met het feit dat er na tien weken nog geen aanhouding is verricht. En dat terwijl de namen van de daders volgens de LPF bekend zijn bij de politie.

Zij zouden een Nederlandse jongen ernstig hebben mishandeld nadat hij ze had aangesproken omdat ze een meisje lastigvielen.

De jongen is door de groep geslagen met een fietspomp en er werden fietsen op hem gegooid. Hij raakte dusdanig gewond dat hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. Er is daar door verwondingen aan zijn hoofd ondermeer een hersenscan gemaakt.
De ouders hebben een week later aangifte gedaan.

De LPF wil nu van het college van B&W weten of ze door de politie op de hoogte is gebracht van het voorval en waarom er na tien weken nog geen aanhouding is verricht. En verder of de daders eerder woonden in het voormalige asielzoekerscentrum de Orangerie en zogenaamde statushouders zijn.

De mishandeling in het Henri Dunantpark staat volgens de LPF niet op zich. De fractie heeft meer filmpjes en foto's in bezit waarop agenten door een groep migranten wordt geprovoceerd.

Veel van oorsprong Nederlandse burgers zouden het Henri Dunantpark inmiddels mijden.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store