Milieudefensie: ruim 50% van alle ruimte is voor auto

| |

In Eindhoven gaat gemiddeld 56 procent van de ruimte naar de auto.

Milieudefensie: ruim 50% van alle ruimte is voor auto

Dat blijkt uit onderzoek van Milieudefensie.

Fietsers en voetgangers delven het onderspit als het gaat om ruimte in de stad. De organisatie heeft in kaart gebracht hoeveel ruimte op straat beschikbaar is voor verschillende verkeersdeelnemers.

Milieudefensie heeft onderzoek gedaan in de twintig grootste steden. Op die ranglijst staat Eindhoven op de 7e plek.

In alle stadsdelen krijgt de auto meer dan de helft van alle ruimte op straat. In Woensel-Zuid loopt dat op tot 60% en in Strijp tot 61%. De ruimte voor de fiets varieert van 9% in stadsdeel Tongelre tot 13% in Strijp.

De ruimte voor voetgangers schommelt in de meeste stadsdelen tussen de 30%, zoals in Woensel-Zuid, en 37%, zoals in het centrum en in Tongelre. Parkeren krijgt met 8% de minste ruimte in Gestel, Strijp en Woensel-Noord en met 12% de meeste ruimte in Stratum.

Milieudefensie vindt dat er meer ruimte voor wandelen en fietsen nodig is om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren en de klimaatdoelen van Parijs te halen.

'Het is tijd om de ruimte in de stad terug te geven aan de mensen die er wonen in plaats van aan de auto's die er rijden, dan houden we de stad ook in de toekomst leefbaar en gezond', zegt campagneleider Anne Knol van Duurzame Mobiliteit.

Wie checkt hoe de ruimte op straat in zijn of haar wijk verdeeld is, kan via een petitie de overheid oproepen om duurzaam vervoer voorrang te geven.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store