Slimme babydeken gaat in productie met 200.000 euro

| |

De slimme babydeken 'Hugsy' heeft 200.000 euro opgehaald via het investeringsplatform Leapfunder. Daarmee kan het kleed dat ouders ondersteunt als ze met hun kindje buidelen ook daadwerkelijk geproduceerd worden.

Slimme babydeken gaat in productie met 200.000 euro

Tijdens knuffelmomenten neemt Hugsy de geur, warmte en hartslag van de ouder op. Als het kindje dan teruggaat in de wieg of de couveuse, blijft het kind de geruststellende aanwezigheid van de vader of de moeder voelen. "Ouders en verpleegkundigen zaten te wachten op de beschikbaarheid van de slimme babydeken", vertelt CEO Sylvie Claes.

Hugsy komt op de markt in twee varianten: één voor in het ziekenhuis en één voor thuis. Die laatste kan vanaf oktober besteld worden. De babydeken voor in het ziekenhuis laat wat langer op zich wachten. Na de zomer staan nieuwe testen gepland met de 'Hugsy Hospital'. De eerste tests met de babydeken in het MMC Veldhoven konden op goede feedback rekenen.

Hugsy begon als een project van studenten van de TU/e aan de faculteit Industrial Design. De Dutch Design Awards 2016 ging naar de babydeken.

Foto: Hugsy

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store