Ikea schenkt basisschool Onder de Wieken nieuw meubilair

| |

Ikea Nederland heeft basisschool Onder de Wieken aan nieuw meubilair geholpen. Een deel van de essentiële meubels en 't speelgoed is een gift. Het initiatief voor de donatie kwam vanuit het filiaal op Ekkersrijt. Het pand van de basisschool aan de Mainelaan brandde ruim een week geleden helemaal af.

Ikea schenkt basisschool Onder de Wieken nieuw meubilair

Sinds vanochtend gaan de leerlingen van basisschool Onder de Wieken weer naar school. In een week tijd is er een vervangend pand aan de Calaislaan door docenten, ouders en betrokkenen klaar gemaakt om les in te geven.

Dat was nog een hele klus, omdat niets uit de oude school gered kon worden. Ikea leverde onder andere de kasten en de stoelen. Daarvoor betaalde de school overigens gewoon. De meubelgigant leverde veel speelgoed gratis mee als tegemoetkoming aan de basisschool. En hoewel Onder de Wieken nu een beetje op een showroom van Ikea lijkt, is de school heel erg blij met de donatie.

Ikea zelf bevestigt de schenking, maar blijft bescheiden. De meubelgigant zegt vaker dit soort donaties te doen, maar wil daar verder niet veel kenbaarheid aan geven. Op het schoolplein zijn de ouders erg te spreken over de gift die er mede voor heeft gezorgd dat de school snel de lessen kon hervatten.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store