Eindhoven officieel leading in ontwikkelen 'Smart City'

|

Burgemeester Jorritsma heeft maandagochtend het Triangulum-project officieel geopend. Binnen dat project gaat Eindhoven samen met Manchester en Stavanger slimme stedelijke gebieden ontwikkelen. Onder de noemer van zogeheten 'lighthouse cities'.

Eindhoven officieel leading in ontwikkelen 'Smart City'

Eindhoven wordt als een soort demonstratiegebied gebruikt voor Europa. Mochten Smart city-oplossingen goed uitpakken, dan wordt dat gerapporteerd en kunnen andere stedelijke gebieden daarvan profiteren. Die manier van werken is binnen Europa nog niet eerder toegepast.

De buurten Eckart-Vaartbroek en Strijp-S zijn voorbeelden van slimme gebieden in Eindhoven. Moderne bouwtechnieken moeten de buurt verduurzamen. Het feit dat de twee wijken zo van elkaar verschillen is belangrijk in het project. Zo ontstaat kruisbestuiving en kunnen oplossingen op beide plaatsen ontwikkeld worden.

Het is een project dat gesubsidieerd wordt door de Europese Commissie. De Duitse, wetenschappelijke organisatie Frauenhofer Institut begeleidt het project mee. De drie eerder genoemde steden zijn leading in het Triangulum-project. Bovendien zijn Praag, Leipzig en Sabadell er nauw bij betrokken.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store