Leerlingen Onder de Wieken starten in tijdelijk schoolgebouw

| |

Na een week thuisblijven, volgen de leerlingen van basisschool Onder de Wieken weer hun lessen. Op zaterdag 10 juni brandde het schoolgebouw aan de Mainelaan in de Achtse Barrier volledig af. De school heeft een nieuw onderkomen gevonden aan de Calaislaan.

Leerlingen Onder de Wieken starten in tijdelijk schoolgebouw

In nog geen week tijd is een kaal en leeg pand dat tot voor kort verhuurd werd aan studenten, omgetoverd tot een echte basischool. Voorheen was basisschool de Vierring in het pand aan de Calaislaan gevestigd. Al tijdens de brand had de gemeente Eindhoven het voormalig schoolgebouw op het oog als vervangende locatie.

Daarna ging het heel snel. Er is direct begonnen met de aanschaf van schoolmeubilair en alle andere spullen die een basisschool tot een basisschool maken. Directrice Lenny Voets is trots op alle leraren, ouders en inwoners van de stad die geholpen hebben om het pand aan de Calaislaan om te bouwen tot basisschool Onder de Wieken.

Dat is goed gelukt. Bij binnenkomst is er bijna niets wat doet vermoeden dat dit pand een week geleden nog werd verhuurd aan studenten en dat het bijna helemaal leeg was. Het lijkt of eerder alsof de basisschool er al jaren zit.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store