Storing ondergrondse containers Cure toch nog niet opgelost

| |

De storing bij de ondergrondse containers van Cure Afvalbeheer in Eindhoven en Geldrop-Mierlo is toch niet opgelost. Eerder vandaag meldde zowel de gemeente als afvalverwerker dat de problemen opgelost waren zaterdagnacht.

Storing ondergrondse containers Cure toch nog niet opgelost

Al snel ontving Studio040 via twitter diverse meldingen van Eindhovenaren bij wie de containers nog steeds niet open gingen en de vuilniszakken zich ophoopten. Een woordvoerder van Cure bevestigd dat er inderdaad nog steeds problemen zijn. Die kunnen volgens haar niet voor maandagmiddag opgelost worden.

De storring is te wijten aan een software-update die donderdag is gedaan. ICT-specialisten hebben als tijdelijke oplossing handmatig stuk voor stuk alle containers tijdelijk moeten aanpassen. Daarmee leek het probleem opgelost.

Het extra ICT-personeel is daarom naar huis gestuurd om maandag verder te werken aan een permanente oplossing. Echter, bleek zondag al snel dat de problemen nog niet voorbij waren. Vanuit Tongelre, Strijp-S, het centrum en Woensel kwamen diverse klachten via de sociale media.

Dat terwijl de ophaaldienst van Cure juist extra rondes reed om alle containers te legen en de vuilniszakken die ernaast waren achtergelaten ook op te ruimen. Het bleek dweilen met de kraan open omdat inwoners van Eindhoven en Geldrop-Mierlo nog steeds niet overal met hun pasje de ondergrondse containers kunnen openen.

Cure Afvalbeheer zegt dat het daar op zondag weinig meer aan kon doen. De mankracht is simpelweg niet beschikbaar volgens de woordvoerster. Maandag proberen de ICT-specialisten de software-problemen alsnog op te lossen. De ophaaldienst rijdt extra routes om de containers en bijzet op te rijden. Het krijgt daarbij hulp van Ergon zo wist de woordvoerster te melden.

Tot die tijd is het verzoek van de gemeenten Eindhoven en Geldrop-Mierlo en Cure Afvalbeheer om de vuilniszakken niet naast de containers achter te laten vanwege de hitte buiten. Daarnaast kunnen inwoners niet werkende containers melden via het contactformulier. Verder kunnen mensen gebruik maken van andere ondergrondse containers in de buurt die wel open gaan

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store