Graffiti-artiesten en bezoekers genieten van Step in The Arena

| |

150 graffiti artiesten, honderden spuitbussen en duizenden bezoekers. De achtste editie van Step in The Arena in de Berenkuil werd druk bezocht dit weekend. Dankzij het internationale graffiti festival heeft het Insulindeplein beneden weer een nieuw kleurtje.

Graffiti-artiesten en bezoekers genieten van Step in The Arena

Vincent Huibers van de organisatie omschrijft het als volgt: Een continue wisselende expositie, zonder curator, gratis en altijd toegankelijk. De organistor is zelf ook bezig met een een kunstwerk van minstens vijf bij drie meter. Huibers kan prima een zogenaamde tag zetten, maar gaat zelf voor wat kunstzinnigers.

Dat geldt overigens voor de meeste van de 150 kunstenaars die druk aan het werk waren. Jong talent kreeg ook de kans zich te laten zien tijdens Step in the Arena. Het wegdek is alles behalve grauw en grijs, daarnaast was er afgelopen woensdag al de Kids Battle.

Liefhebbers van de graffitikunst moeten wel snel langs komen, want ruim de helft van de nieuwe kunstwerken haalt de volgende editie van Step in The Arena niet volgens Vincent Huibers. Op zich is dat ook logisch daar de Berenkuil de enige plek is waar je het hele jaar door legaal graffiti mag spuiten.

Dit jaar mocht ook het verlaten huis op de hoek van het Insulindeplein van een kleurtje voorzien worden. Vier kunstenaars hebben het pand op geheel eigen wijze één laten worden met de Berenkuil. Het huis dat op de hoek staat van de N270 met het Insulindeplein staat al jaren leeg.

Step in The Arena trok naast de vele kunstenaars ook veel families en fotograven. En ook al hing er een bijzondere geurcombinatie van verf en wiet, gezellig was het zeker met een terrasje en een DJ die precies de juiste sfeervolle muziek verzorgde. En dan was er natuurlijk nog het prachtige weer, al betekende dat voor sommige graffiti artiesten ook flink zweten.

Het twee dagen durende internationale graffiti festival is onderdeel van E-Moves, het grootste Urban Culture Festival van Nederland dat vrijdag al begon.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store