Eerste editie van festival Leuk je te Ontmoeten groot succes

| |

Een drukke eerste editie van het festival 'Leuk je Te Ontmoeten' vandaag. Tientallen mensen bezochten het gratis festival voor mensen die doorgaans moeilijk contact maken. Het evenement vond plaats op de Eigen Wijs Stadsboerderij in het Philips van Lenneppark.

Eerste editie van festival Leuk je te Ontmoeten groot succes

Al een paar jaar organiseert de stichting Leuk je te Ontmoeten zogenaamde ontmoetingsavonden. Tijdens deze avonden worden inwoners uit Eindhoven met dezelfde (hulp)vraag/behoefte samengebracht.

De ontmoetingsavonden zijn bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking en/of een soortgelijke situatie. Gelijkwaardigheid en laagdrempeligheid bij de stichting voorop.

Het bestuur van de Leuk je te Ontmoeten organiseert met talloze vrijwilligers deze avonden. Volgens bestuurslid Marloes van Rooij is het erg belangrijk voor mensen dat ze met elkaar in contact zijn en blijven. Op de ontmoetingsavonden zijn al de nodige vriendschappen en relaties ontstaan.

De stap om een festival te organiseren was op zich logisch, maar niet makkelijk. Volgens Van Rooij had de stichting al best eerder een dagvullend programma en feest willen organiseren, maar het is wel afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren.

Ook de begeleiders van de bezoekers en doelgroep zijn erg te spreken over het werk van de stichting en juichen het festival toe. Met name de intieme sfeer en de herkenbaarheid is voor veel bezoekers prettig en belangrijk. Zo vertelt Jeske Jansen, begeleidster bij Dolop terwijl twee van haar cliënten met en grote glimlach naast haar staan na flink gedanst te hebben.

De bezoekers, jong en oud hadden het in ieder geval prima naar hun zin bij de dansvloer, bar en datingservice. De Stichting Leuk je te Ontmoeten hoopt volgend jaar weer een festival te kunnen organiseren. De ontmoetingsavonden zijn er in ieder geval elke zes weken.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store