'Guinness Book of Records poging E-Parade gaat lukken'

| |

De recordpoging van de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde om de langste rijdende stoet volledig elektrische auto te vormen, gaat lukken. Dat zegt de organisatie van de E-Parade. De mogelijkheid bestaat dat het evenement zondag vijf wereldrecords vestigt.

'Guinness Book of Records poging E-Parade gaat lukken'

Het huidige record voor langste stoet van elektrische auto's is in 2015 in Berlijn gevestigd en staat op 576 voertuigen. Naast het record van de langste stoet, kan de E-Parade ook de wereldrecords vestigen voor langste parade, meeste elektrische auto's bij elkaar en grootste aantal verschillende merken van elektrisch aangedreven voertuigen. Het vijfde record zou de grootste stoet Segway's kunnen worden.

Op basis van het aantal aanmeldingen kunnen de records gehaald worden. De focus ligt in ieder geval op de langste stoer, de rest zou een bonus zijn aldus de organisatie. Bij de E-Parade zijn officiële waarnemers van het Guinnes Book of Records aanwezig. Naast bekende elektrische auto's als de Tesla en Toyota Prius doen er ook veel bijzondere voertuigen mee aan de recordpoging.

Zo doen de auto's van Solar Team Eindhoven mee, de elektrische motor van de TU/e, de nieuwe elektrische bus van VDL en BRAVO. Ook bijzondere modellen uit het buitenland komen speciaal naar Nederland om mee te doen aan de recordpoging, waaronder een peperdure Mercedes SLS die omgebouwd is.

Voor de recordpoging wordt de snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven afgesloten van het verkeer. Zondag om 09:00 uur stellen de deelnemers zich op bij de Automotive Campus in Helmond, om 10:30 is de opening en om 11:00 uur gaat de stoet elektrische auto's rijden.

Met de recordpoging wil Rotary Club Eindhoven Eeckaerde geld binnen halen voor de Ontdekfabriek. Zij gaat een lesprogramma ontwikkelen om basisschoolleerlingen in achterstandswijken in de regio nader kennis te laten maken met techniek en duurzaamheid.

Mensen met een elektrisch voertuig kunnen zich nog aanmelden via de website van de E-parade.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store