Vonderkwartier zet schouders onder Carmina Burana

| |

Iedere dinsdagavond komen buurtbewoners van het Vonderkwartier en de Vonderhof bij elkaar om te repeteren voor het muziekstuk de Carmina Burana.

Vonderkwartier zet schouders onder Carmina Burana

Het wordt een muziekstuk voor en door de bewoners. De samenhang en leefbaarheid moet daarmee worden vergroot. Want er wordt al heel veel georganiseerd in het Vonderkwartier. En toch kon het een paar jaar geleden gebeuren dat er iemand tien dagen dood in huis lag.

Het onderzoek van Fontys dat erop volgde bracht toen twee problemen aan het licht. Eenzaamheid en eenzaamheid. En dus moest er een project komen waar iedereen aan mee kon doen en wat heel veel mensen zou aanspreken en dat werd de Carmina Burana. Dat komt niet helemaal uit het niets. Initiatiefnemer Don Hansen herinnert zich nog goed dat zijn moeder in de Vonderhof woonden en lid was van het koor. Dat repeteerde toen ook voor de Carmina. Hij vond het altijd al een prachtstuk en kreeg nu de kans om het naar voren te schuiven.

De Carmina wordt uitgevoerd met een amateurkoor uit de wijk, een kinderkoor van basisschoolleerlingen, studenten van het Summa College dat in de wijk staat, toneel van het CKE en een symphonieorkest van 70 man.
Het muziekspektakel wordt twee keer uitgevoerd. Op 17 juni in het Parktheater en 15 juli buiten op het Lodewijk Napoleonplein in het Vonderkwartier.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store