EC: 'PSV-deal is staatssteun'

|

De gemeente Eindhoven wordt er wel degelijk van beschuldigd staatssteun te hebben verleend aan PSV. Dat blijkt uit de brief van de Europese Commissie die na alle ophef in de media van de afgelopen weken, vandaag openbaar is gemaakt.

EC: 'PSV-deal is staatssteun'

Bij de zogenaamde PSV-deal kocht de gemeente de grond onder het stadion en de Herdgang, voor ruim 48 miljoen euro. Die grond wordt vervolgens weer verhuurd aan de club.

Zoals de gemeente Eindhoven twee weken geleden al concludeerde, lijkt de Europese Commissie inderdaad het standpunt te hebben ingenomen dat die constructie aan te merken is als staatssteun. Als argumenten draagt de Commissie aan dat de gemeente zich niet als 'marktpartij' zou hebben gedragen, onder andere doordat de gemeente Eindhoven geen winst wilde maken op de deal. En daardoor heeft PSV een oneerlijk voordeel ten opzichte van andere voetbalclubs.

Wethouder Depla van Financien reageerde twee weken geleden al op de inhoud van die brief. Hij stelt dat de gemeente de deal nauwkeurig heeft laten onderzoeken door een extern adviesbureau, en dat de gemeente een marktconforme prijs heeft betaald voor de grond onder het stadion en de Herdgang.

Ga terug

Advertentie

Meer nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2016 - Powered by The Concept Store