Overzicht van het nieuws uit Groot-Eindhoven 2017

PSV gooit wedstrijd tegen Heracles laat in het slot

PSV heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo. Pas een kwartier voor tijd verdubbelden de Eindhovenaren hun voorsprong en werd de zege veiliggesteld.

Motorrijder gepakt met te veel drank op en met cocaïne op zak

Een motorrijder is in Eindhoven aangehouden met cocaïne op zak. Toen de politie hem liet blazen, bleek ook nog dat de man 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in z'n bloed had.

Kogelgaten in Stadspaviljoen Eindhoven, kogelhulzen gevonden

Bij het Stadspaviljoen in het centrum van Eindhoven is zondagochtend een schietincident geweest. Er zijn negen kogels ingeslagen in het pand en op het parkeerterrein zijn rond de dertig kogelhulzen gevonden.

Rijtjeshuis in Geldrop volledig in de as gelegd

Door een woningbrand is een huis aan de Abel Tasmanstraat in Geldrop volledig verwoest. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar andere huizen in de straat.

Fietser zwaar gehavend na aanrijding Geldropseweg Eindhoven

Twee fietsers zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangereden door een auto op de rondweg in Eindhoven. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Geldropseweg. Eén van de fietsers is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Bewoners Jasonstraat kunnen hun straat niet veilig uit

De verkeerssituatie aan de Jasonstraat in de Oude Gracht in Eindhoven is onveilig. Dat vinden bewoners uit de straat. Het is wachten op ongeluk bij de uitrit aan de kant van het Summa College en die bij de Evangelische Basisschool.

DDW begonnen: design tot in de parkeergarage

Het is begonnen. De Dutch Design Week (DDW). Het op één na grootste designevenement van Europa. Tijdens de vorige editie brachten 300.000 mensen een bezoekje aan Eindhoven. En ook de eerste zaterdag lijkt het relatief druk in de stad.

Brommer rijdt door na aanrijding, vrouw gewond

Op de Petrus Dondersstraat in Eindhoven is zaterdag rond het middaguur een vrouw aangereden door een brommerrijder. De bestuurder van de brommer is ervandoor gegaan.

Jong PSV wint nipt van laagvlieger RKC Waalwijk

Jong PSV heeft vrijdagavond op eigen sportpark de Herdgang met 3-2 van RKC Waalwijk gewonnen. De IJslander Albert Gudmundsson was met z'n twee goals belangrijk voor de Eindhovenaren.

FC Eindhoven neemt zwaarbevochten punt mee uit Sittard

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Invaller Fries Deschilder schoot tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen uit een fraaie vrije trap.

VDL-bussen van Hermes winnen Sustainable Urban Bus award

De VDL Citea SLFA-181 Electric, ofwel de elektrische gelede bussen waar Eindhovens vervoerder Hermes mee rondrijdt, heeft een Europese prijs gewonnen.

Fietser gewond na aanrijding op kruispunt bij WoensXL

Een fietser is gewond geraakt in Eindhoven doordat hij werd aangereden door een automobilist. Het ongeluk gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag op het kruispunt van de Winston Churchilllaan met de Veldmaarschalk Montgomerylaan.
 

Scouting bouwt zelfgemaakte 35 meter hoge radiotoren

de Eindhovense scouting Graaf Folke Bernadotte heeft een radiotoren van 35 meter hoog gemaakt. Voor de 50e keer doet de scoutingclub mee aan de Jamboree On The Air, ook wel JOTA.

PSV wil tegen Heracles afstand nemen van concurrentie

Komende zondag kan PSV tegen Heracles afstand nemen van de directe concurrenten. De klassieker Feyenoord - Ajax staat op het programma. Daarnaast keert Hirving Lozano terug in de selectie van de Eindhovenaren.

Vrouw ramt hekwerk bij Albert Heijn Limburglaan Eindhoven

Een vrouw heeft vrijdagmiddag bij de Albert Heijn aan de Limburglaan in Eindhoven een hekwerk geramd. Ze raakte onwel op de parkeerplaats en reed voorwaarts tegen een hek.

Voortvluchtige uit Penitentiaire Inrichtingen gepakt in Eindhoven

Een man die gevlucht was uit de Penitentiaire Inrichtingen (PI) in Vught, is opgepakt in Eindhoven. Zondag liep hij weg van de gesloten afdeling van de Forensisch Psychiatrische Afdeling van het GGZ-Zorgpark in Vught en werd hij als vermist opgegeven.

Commandant vliegbasis genomineerd voor manager van het jaar

Kolonel Elanor Boekholt-O'Sulivan is genomineerd als Overheidsmanager van het Jaar. De Commandant van Vliegbasis Eindhoven is één van de drie kandidaten voor de titel.
 

Bergstraat opgefleurd met breiwerkjes van Eindhovense ouderen

De Bergstraat ziet er vrolijk uit tijdens de Dutch Design Week (DDW). Alle bomen en palen in de straat zijn gedurende de week gehuld in een gekleurd breiwerk.

Aziatische invloeden in Eindhoven tijdens Singapore Food Fair

De Singapore Food Fair komt naar Eindhoven. Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen tijdens het evenement de Oosterse keuken proeven en beleven.

Geldroppenaar wordt zesde op het 'WK voor beroepen'

Berend van de Donk is zesde geworden op het 'WK voor beroepen'. De Geldroppenaar behaalde zijn WorldSkills Medal of Excellence tijdens de wedstrijd Mobiele Robotica.

Ergon elektro-karretjes maken schoon in stijl tijdens DDW

Vijf elektronische autootjes van Ergon zijn speciaal voor de Dutch Design Week (DDW) bestickerd. De schoonmaakwagentjes zijn beplakt met een bepaalde folie die kleuren weerspiegelt uit de omgeving. Ze rijden met een soort grote diamant op het dak door Eindhoven.

Pand Erasmus Universiteit dicht, zelfde vloerconstructie Airport

Het gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam dat gisteravond ontruimd en gesloten is, moest dicht omdat er eenzelfde vloerconstructie is gebruikt als bij de nieuwe parkeergarage van Eindhoven Airport. Die stortte in mei van dit jaar gedeeltelijk in.
 

Genderneutraal speelgoed en geurtherapie in het Veemgebouw

Honderd verschillende kunstwerken die een kijkje geven in de toekomst of in ieder geval hoe de ontwerpers het zien. Op de 8e en 9e verdieping van het Veemgebouw is dat te zien tijdens de Dutch Design Week.

Heg bij huis Bogardeind Geldrop in de as gelegd

Bij een huis op het Bogardeind in Geldrop is gisteravond een heg afgebrand. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.
 

Fietser krijgt weer voorrang op Leenderweg en Roostenlaan

De afslag van de Leenderweg richting de Roostenlaan geeft al een aantal jaar verwarrende en gevaarlijke situaties. Want wie heeft er nou voorrang?
 

Nuenen vraagt Statenleden op werkbezoek na 'harde woorden'

Burgemeester Maarten Houben van Nuenen heeft Statenleden van de provincie Noord-Brabant uitgenodigd op werkbezoek. Dat doet de gemeente na de 'harde woorden' vanuit de provincie tegenover Nuenen.

Sinterklaas brengt een dag na Eindhoven bezoek aan Acht

Sinterklaas komt dit jaar in Eindhoven aan op het Eindhovens Kanaal. Een dag later maakt hij ook een uitstapje naar Acht.

TU/e bij beste achttien universiteiten van Europa

De TU/e is flink gestegen op de wereldranglijsten voor de vakgebieden Engineering & Technology en Computer Science. De universiteit hoort in die vakgebieden bij de achttien beste Europese universiteiten.
 

Eindhovense talkshow SPAM neemt even tijd om te bezinnen

De Eindhovense talkshow SPAM stopt er tijdelijk mee. Op weg naar het nieuwe seizoen besluit de redactie om de handdoek even in de ring te gooien, omdat de bezoekersaantallen flink zijn teruggelopen.

Vrijwilligerspenningen voor vier medewerkers VPTZ

Vier vrijwilligers van de stichting VPTZ hebben gisteravond een onderscheiding gekregen voor hun werk. Voor de stichting Vrijwillige Palliatieve ThuisZorg Eindhoven staan zij terminale patiënten en hun naasten bij in de laatste levensfase.

Ander nieuws

Laatste nieuws


© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store