Het nieuws uit Eindhoven

7000 sociale huurwoningen erbij voor Eindhoven

In Eindhoven moeten de komende tien jaar zo'n 7000 sociale huurwoningen bij worden gebouwd. Dat is de ambitie van de vier woningcorporaties in de stad en de gemeente.

Misstanden in kroeg in Woensel-Zuid

Bij een controle in een café in Woensel-Zuid in Eindhoven zijn diverse misstanden aan het licht gekomen. Zo is er in de kroeg voor bijna 40.000 euro illegaal gegokt en was de brandveiligheid niet in orde.

Arrestaties voor drugsbezit en witwassen tijdens controle Airport

Bij een controle van de Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport zijn vandaag twee personen opgepakt. Ze hadden drugs op zak en zouden geld hebben witgewassen.
 

Wereldrecord met elektrisch vervoer op A270: een aftermovie

Een record op de A270 tussen Helmond en Eindhoven. Met de langste aaneengesloten parade van 746 volledig elektrische voertuigen ooit kreeg de E-Parade een plekje in het Guinness Book of Records. We blikken terug op de stoet Tesla's, Renaults, Nissans, Segway's, Stella, de zonneauto van de TU/e en de elektrische motor Storm.

Auteur boekenweekgeschenk Herman Koch bij Van Piere

Schrijver Herman Koch is vanavond te gast bij boekhandel Van Piere in Eindhoven. Koch schreef het Boekenweekgeschenk 2017 'Makkelijk leven'.

Philips verlicht vele tennisbanen

Binnenkort krijgen de tennisbanen in Eindhoven een betere verlichting.
 

Eindhoven heeft primeur met eerste warme dag van het jaar

Een primeur voor Eindhoven. In de stad was 't dit jaar voor het eerst officieel een warme dag. Daarvoor moet 't minstens 20 graden zijn en dat was het dinsdag om half 3 in Eindhoven.

'Kijkshop Eindhoven sluit de deuren'

Winkelketen Kijkshop sluit twintig van de 87 winkels. Dat heeft een woordvoerder dinsdag gezegd. De afgelopen weken gingen er al drie dicht, de rest volgt binnenkort.

Onvrede over vrachtwagenparkeerplaatsen Dirk Boutslaan

Bewonersvereniging Cingelshouck maakt bezwaar tegen de geplande vrachtwagenparkeerplaatsen bij de herinrichting van de Dirk Boutslaan. Ze staan hierin niet alleen, ook middelbare school het Augustinianum heeft bezwaar gemaakt.
 

Eerste grote beroepenmanifestatie EHV On Stage

600 scholieren van het VMBO en hun ouders kunnen zich vanmiddag orienteren op hun toekomst op het eerste grote beroepenfeest EHV On Stage.

© Studio040 2017 - Powered by The Concept Store